Платформи ZARGES за обслужване и поддръжка на електрически автобуси

13 май 2020 г.

Индивидуални решения за достъп,
съобразени със специфичните изисквания за работа върху електическите автобуси

Електомобилността е новото течение в борбата с изменението на климата и замърсяването на въздуха в градовете. Общественият транспорт играе решаваща роля в това отношение. Електрическите автобуси са една от алтернативите на наземния градски транспорт и с всеки изминал месец техният брой нараства.  За поддръжката на тези превозни средства например в германската компания Kölner Verkehrs-Betriebe AG (KVB) са се спрели изцяло на работни платформи, произвеждани от ZARGES. Съоръженията са пригодени специално за работа на покрива на електрическите автобуси.

Персонализирани решения за достъп за нови електрически автобуси
С дължина 18 метра, платформите за достъп до покрива са персонализирани за KVB и обхващат цялата дължина на електрическите автобуси. Благодарение на своята модулност платформите могат да бъдат монтирани на стойки или окачени от тавана. Тяхната регулируема височина и широката гама от налични за тях аксесоари и опции за разширение гарантират, че те могат да се използват универсално и за други превозни средства.

Предимства при употреба
Старите решения за обслужване и ремонт, използвани за работа на покрива, изискваха работниците да облекат лични предпазни средства (ЛПС), което означава, че използването им включва много мъки.
Сега, веднъж качил се върху покрива, работникът може лесно да обхожда цялата дължина на превозното средство без необходимост от ЛПС. За разлика от работата с мобилни платформи, вече няма нужда да се изкачва нагоре и надолу, за да ги препозиционира, поради което спестява значително време. По цялата периферия на работните платформи са монтирани оградни парапети, за да се гарантира безопасността по време на работа. Платформите за достъп на покрива отговарят на всички съответни технически стандарти: DIN EN ISO 9001 (управление на качеството), DIN EN ISO 14122 (постоянни средства за достъп до машини) и DIN EN 1090 (изпълнение на стоманени конструкции и алуминиеви конструкции).

 



Архив новини
НОВИНИ