PaxTower: Удобство в ново измерение - Новото сгъваемо скеле ZARGES се отличава с изключителната си здравина и комфорт

20 август 2020 г.

Скелето PaxTower трябваше да бъде акцент на изложбения щанд на ZARGES на изложението LogiMAT 2020, но пандемията COVID-19 реши друго.

Подвижното скеле-кула се сглобява бързо и лесно за безопасна работа на големи височини.

Сложните и отнемащи време конструкции  на мобилни скелета са част от миналото. Новото сгъваемо скеле „PaxTower“ на водещата световна марка ZARGES, специалист по оборудване за достъп и работа на височина предлага три специални функции, които позволяват на потребителите да достигнат работните височини до 7,65 метра безопасно и лесно. Здравият дизайн, в съответствие с новите изисквания на DIN EN 1004 с усъвършенстваните специални рамки S-Plus гарантира безопасна работа на височина по всяко време. Новите сгъваеми скелета ZARGES PaxTower ще се предлагат от есента на 2020 г.

Удобство, безопасност на труда и спестяване на време - три термина, които рядко могат да бъдат съгласувани при подготовката на работа на големи височини, особен когато става въпрос за защита на потребителите от злополуки. Склобяването на досегашните обширни и сложни надстройки с допълнителни мерки за безопасност отнемаха много време на потребителите. Ето защо е изключително важно оборудването за достъп да бъде не само бързо и лесно за използване, но и да намали работното натоварване, като същевременно предлага най-високото възможно ниво на безопасност.

„По време на разработването на новия PaxTower за нас беше много важно да проектираме удобно и здраво оборудване, което предлага изключителна стойност качество/цена“, казва продуктовият мениджър за скелета на ZARGES - г-жа Хьобке Томсен.

Лесно и удобно
Сгъваемото скеле с размери на платформата 1,80 х 0,72 метра дава възможност за достигане на работна височина до 7,65 метра и е скеле от тип 3, съгласно DIN EN 1004. Това означава, че може да издържа натоварване до 200 килограма на квадратен метър. Здравата му конструкция го прави особено устойчиво и по този начин -  идеално за професионална употреба. Друга особеност е удобният монтаж/демонтаж с три специални функции, които гарантират максимален комфорт - гладки плъзгащи се водчи, елементи, който се движат в правилната позиция почти сами и сгъващ механизъм, който може да бъде управляван дори с една ръка. Всичко това гарантира, че PaxTower може да бъде монтирано за работа за нула време.


DIN EN 1004: Фокусът е изключително върху безопасността
В новия DIN EN 1004 има две основни промени, които специално са предназначени за подобряване на сигурноста на потребителите на скелета: Първо, допустимото разстояние между платформите е намалено от 4,20 на 2,25 метра и максималното допустимо разстояние от земята до първата платформа е намалено от 4,60 на 3,40 метра. Второ, стандартът вече включва малки скелета с височина на платформата по-малка от 2,50 метра. „В частност втората точка е решаваща стъпка към по-нататъшно повишаване на безопасността на работното място“, коментира Хьобке Томсен. По този начин пълният парапет е задължителен още от самото начало и изискването за стабилност (под формата на баласт или странични триъгълни стабилизатори) се увеличава драстично.
„Безопасността на работното място винаги е била в центъра на вниманието на ZARGES. Ето защо ние вече взехме предвид съответните ключови точки от новия DIN EN 1004 по време на разработването на PaxTower, за да предложим на потребителите най-високото ниво на безопасност“, продължава
Хьобке Томсен. Сгъваемото скеле се предлага като два типа - с парапети и диагонали като стандартно скеле и с доказаната авангардна рамка S-Plus с разстояние между платформите два метра. Поради високото ниво на трудова безопасност, в Германия покупката се субсидира от Асоциацията за осигуряване на отговорност на работодателя на строителната индустрия (BG BAU) с до 50%.

 



Архив новини
НОВИНИ