КУТИИ ЗА ТРАНСПОРТ И СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИТИЕВО-ЙОННИ БАТЕРИИ - BatterSafe

20 март 2019 г.
Специална кутия, одобрена за транспорт на повредени литиево-йонни батерии от ZARGES
 
ZARGES е глобален доставчик на оборудване за съхранение и транспорт, използвано в редица индустрии и компании по целия свят. Предлаганите леки алуминиеви кутии са подходящи за безопасно и сигурно съхранение и транспортиране на чувствителни предмети и опасни материали.

Сега се предлага нещо съвсем авангардно - алуминиеви кутии, подходящи за транспортиране и съхранение на литиеви и литиево-йонни батерии (Li-Ion),  с одобрение от ООН, тъй като литиевите батерии трябва да се третират като опасен материал. Това се дължи на възможността от пожар, токов удар и химически изгаряния, които могат да възникнат, когато батериите са повредени, дефектни или неправилно експлоатирани и съхранени.

Днес ZARGES с гордост представя най-новия си продукт, ZARGES BatterySafe ™, алуминиев контейнер, предназначен за безопасно транспортиране и съхранение на литиево-йонни батерии с повреди и дефекти. Използват се предимствата на класическата куниверсална кутия K470, в комбинация с вложка от CIRRUX, която съдържа специален материал на основа фибростъкло и е одобрен от ООН за превоз на опасни товари. Предлаганите кутии са тествани успешно с до три батерии, всяка с капацитет 500 Wh. Тестът доказва, че кутията потиска запалването, гаси пламъците и намалява отдаването на топлина извън кутията до температури под 100 °C. Трябва да се отбележи, че съседните две батериии в кутията остават непокътнати.

„Съхранението и транспортирането на повредените литиево-йонни батерии създава големи трудности до този момент“, казва генералният мениджър на ZARGES, Олаф Клутке. "Радваме се, че можем да предложим доказано решение на този опасен проблем."
ZARGES BatterySafe ™ предлага всички познати характеристики на универсалните стандартни K470 кутии, включително сигурни ключалки, ъгли за подреждане, три напълно заварени алуминиеви профилни рамки - лесни за зареждане и разтоварване.
Алуминиевите контейнери са подходящи за различни приложения, включително в сферата на отбраната, разработването на акумулаторни батерии, медицинско оборудване и безпилотни летателни апарати.

Първоначално кутията ще бъде налична в един размер, като скоро ще се предлагат допълнителни размери и потребителски опции.



Архив новини
НОВИНИ