Модулният дизайн на ZARGES улеснява логистиката на медицинското оборудване

10 август 2021 г.
Винаги готов за действие - Модулният дизайн улеснява логистиката на медицинското оборудване.
ZARGES работи със стратегически партньор за разработване на поръчкови транспортни кутии за Бундесвера (германските въоръжени сили)
 
Тясното сътрудничество между ZARGES и  © corpuls - GS Elektromedizinische Geräte G. Stemple GmbH успя да създаде цялостни системни решения, които могат да се интегрират безпроблемно в логистичната система на медицинските сили на Бундесвера.
Стандартното обслужване на контейнери тип BY е използвано за основа при разработване на необходимите транспортни кутии.
При спешен случай, отнасящ се до сърдечна дейност на човек, всяка секунда и всеки детайл са от решаващо значение както за пациента, така и за хората, предоставящи медицинско лечение. Повече от 35 години портфолиото от медицинско оборудване на corpuls - GS Elektromedizinische Geräte G. Stemple GmbH е насочено специално към такива ситуации. Дефибрилаторите и други поддържащи живота устройства, произведени от семейната компания, базирана в горнобаварския град Кауферинг, се използват не само от граждански служби за спешна помощ - персонализирани версии на тези устройства се доставят на Бундесвера и организации за подпомагане при бедствия и аварии.
Военномедицинските специалисти използват транспортни и складови контейнери от серията BY като изключителни мобилни решения за международни мисии във всички климатични зони.
За рутинно и професионално разполагане на специалисти и материали, Бундесвера използва логистична система, в която всяко отделно звено трябва да работи като зъбното колело в часовников механизъм. Това е отразено и в дизайна на транспортните решения: Работейки в тясно сътрудничество ZARGES успя да създаде цялостни системни решения, които могат да се интегрират безпроблемно в логистичната система на медицинските сили на Бундесвер.
Съвместим до последния детайл
Едно особено предизвикателство, с което се сблъскват специалистите от ZARGES по време на проектирането на контейнерите, е да се гарантира, че те отговарят на всички приложими стандарти за транспортни и складови контейнери, използвани от Бундесвер (TULB), като AECTP-400 NATO, регулация за опасни товари и разпоредби на IATA. Стандартът на НАТО AECTP 400 съдържа характеристики и данни относно климатични, механични и електрически/електромагнитни среди.
 
  


Архив новини
НОВИНИ